Monthly Archives: October 2014

Azan & Iqamah

Hukum azan & iqamah, sunat muakkad. Dalil: surah aljumaah ayat 9: “Wahai orang-orang yang beriman! Apabila diserukan azan (bang) untuk mengerjakan sembahyang pada hari Jumaat, maka segeralah kamu pergi (ke masjid) untuk mengingati Allah (dengan mengerjakan sembahyang jumaat) dan tinggalkanlah … Continue reading

Posted in KULIAH DUHA JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

Work Smart

Setiap orang mempunyai sebab & matlamat business yang berbeza. Ada orang nak kaya, ada orang nak cari part time income, ada pulak nak kaya tapi tak nak korbankan apa yang penting dalam hidup dia. Arwah bapa saya selalu pesan, anak … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Part time agent yang osem

Selamat berhujung minggu, tapi nak cerita juga kisah sahabat saya kesayangan saya ini! Osem part time consultant Suriaty Yusof. Kami berjumpa utk mini gathering housemate ex ukm 2 tahun lepas. Asalnya memang dia tak nak dengar pun pasal public mutual. … Continue reading

Posted in TESTIMONI KEJAYAAN | Tagged | Leave a comment

Housing Crisis

Ridiculous PROPERTY prices and the tightening housing loans have made it high IMPOSSIBLE for young working adults to buy their first house Without help from their parents. Are we producing a generation of renters? GEN Y, need to earn extra … Continue reading

Posted in RUJUKAN JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

AWARD, MENGEJAR GLAMOUR & AIR MATA

2008, saya & suami berhenti kerja. Istikharah kami menggerakkan kami untuk buat biz unit trust. Tarikh keramat 7 Jan 2008, dengan ayat azimat “DO or DIE” teruskan perjuangan atau TIADA turning back, teramat sukar, Market drop, recession, malah income makan … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Hanya kerana mu ya Allah

KERETA MEWAH, RUMAH BESAR, DUIT BERTINGKEK2!! Setiap kali melangkah ke seminar KERJAYA mana2 produk! Betul tak? KISAH SEMINAR KERJAYA MALAM TADI, Andaikata, di berikan keizinan ALLAH untuk anda hadir ke mana2 seminar kerjaya saya, hadir lah! Kerana saya tidak akan … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Bestnya kerjaya unit amanah

“Mama cuti sekolah ni kita pergi mana? “. Seperti trend “generasi Z” lahir di antara tahun 1995-2012, cuti sekolah pasti terisi. Suami mengajar sebolehnya cuba mengatakan TIDAK kepada mereka. Ajar anak-anak ini erti kepayahan untuk mendapatkan sesuatu. Saya kira ramai … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Program Asmaul Husna JPlatinum

Ya baari’ perancangan Allah, Salah seorang JPLATINUM leader, marhalis bersungguh-sungguh untuk memanggil Prof Dr Wan Maseri, pendakwah & penulis buku yang terkenal tentang Asmaul Husna. Kebetulan perancangan Allah, saya tak jadi menghadiri kursus di KL & buat program Prof Dr … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

Public Speaking

PUBLIC SPEAKING? Sakit perut rasa berdebar-debar memang ada walaupun beribu kali dah kita bercakap di depan. Salah satu cara nak lawan rasa takut nak jumpa prospect client yang besar adalah dengan menyahut cabaran untuk selalu bercakap di depan. Masa kerja … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Kempen JOM GET FIT Jplatinum

Selain berkuliah duha, “Get Together” activity seterusnya adalah JPLATINUM AEROBIC class! Nak berjaya mesti ada mentor kan? Nak kurus & fit pun mestilah ada mentor! Instructor yang bertauliah mengajar JPLATINUM hari ini, Maslina Ahmad! Jadi bila bererobic pun kena berguru … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment