Author Archives: admin

KENAPA KPI SOLAT TAK PERNAH TERCAPAI? 

Pernah lupa rakaat? Saya pernah.  Sentap hari ini. Masuk tahun baru kita buat resolusi, azam tahun baru. Nak pergi Moscow & macam-macam lagi.  Apa azam SOLAT kita 2017?  Solat kayu ukur semua ibadat. EXCELLENT ustaz Mohd Hafiz Mansor! Ini peringatan … Continue reading

Posted in KULIAH DUHA JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

JANGAN NYESAL GENG KL

Orang Muar kena basuh ari ini. Geng KL jangan nyesal pulak tak datang esok. ???????????? Akak tunggu korang 9.30 pagi kat Puchong esok.  Tahun depan akak dah penuh kena booking ???? Tak caya?  4 Jan Butterworth  5 Jan Alor star … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Leave a comment

SALES KICK OFF 2016 – MOSCOW 

Event tahunan yang dinantikan setiap hujung tahun. Public Mutual akan umumkan destinasi percutian & kempen jualan sepanjang 2017. Walaupun paras pertumbuhan keluaran dalam negara kasar (GDP) 2016 & Bursa Malaysia bergerak pada dagangan yang tidak begitu memberangsangkan, Public Mutual membuktikan, … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

WOMENPRENEUR GALA NIGHT

Menerima undangan daripada tokey Benang Hijau Fadzilah Mamat sebagai tetamu jemputan.  Ada 5 syarikat fesyen antaranya Dynas Mokhtar, menjayakan fashion show anjuran Majlis Amanah Rakyat untuk program usahawan.  Ini tempat bernetworking paling best! Mesti lah happy dapat jemputan kan.  Dalam … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

TAK KAN LAH CANTIK SETIAP MASA

Sepanjang di Zagreb, Whatsapp group leader team JP aktif. Ada yang bertanya “Kenapa prestasi dana adakala bawah penanda aras?”  Ada yang leader jawab buat saya tersenyum,  “Kita takde crystal ball. Ada masa benchmark higher, kita bukan tuhan. Tanya dia, kalau … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

TEAMWORK SEMAKIN KUAT

Croatia menjadi sebahagian daripada kesatuan Eropah pada 2013 setelah mendapat kemerdekaan pada 1991 daripada Yugoslavia.  Hari ini adalah hari terakhir di Croatia, kami berjalan & shopping di sekitar Zagreb. Bangunan di Zagreb sangat sederhana, kerana sebelum ini croatia di bawah … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

SISTEM FEUDAL KE SISTEM EKONOMI KAPITALIS 

Dalam training JPLATINUM selalu saya ulang, kita dalam sistem ekonomi kapitalis, yang malas akan ketinggalan yang kaya akan semakin kaya. Sistem yang menekan tetapi ada yang lebih teruk & menekan iaitu sistem feudal di eropah.  Hari ini perjalanan 1 jam … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

BRITISH AIRWAYS & DESTINASI SALJI PUTIH

Perjalanan yang agak panjang ke Zagreb, Croatia, 14 jam transit di London 2 jam sebelum meneruskan perjalanan lagi 2 jam ke Zagreb. Selama 14 jam, sempat tidur & tengok 3 movie dengan perjalanan yang sangat tenang. Flight mendarat stabil di … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

RUMAH KAMPUNG CROATIA DI ETHNO HOUSE PLITVICE 

Perjalanan daripada zagreb ke Plitvice mengambil masa 3 jam. Plitvice terkenal dengan Taman Negara. Ethno house adalah rumah persinggahan di dalam ladang dengan suasana kampung di Croatia. Bunyi kambing memecah hening pagi terletak berhampiran dengan Taman Negara Plitvice.   Bau … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

PERBEZAAN SALING MELENGKAPI

Perjalanan ke Rijeka melalui kawasan pergunungan skrad. Suhu -2C di litupi salji tebal & kami berhenti di Marche, untuk toilet break & coffee.  Rijeka adalah bandar ketiga terbesar di Croatia,& di lindungi oleh pergunungan skrad menjadikan kawasan ini lebih panas … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment