Category Archives: DIARY LUAR NEGARA

TAK KAN LAH CANTIK SETIAP MASA

Sepanjang di Zagreb, Whatsapp group leader team JP aktif. Ada yang bertanya “Kenapa prestasi dana adakala bawah penanda aras?”  Ada yang leader jawab buat saya tersenyum,  “Kita takde crystal ball. Ada masa benchmark higher, kita bukan tuhan. Tanya dia, kalau … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

TEAMWORK SEMAKIN KUAT

Croatia menjadi sebahagian daripada kesatuan Eropah pada 2013 setelah mendapat kemerdekaan pada 1991 daripada Yugoslavia.  Hari ini adalah hari terakhir di Croatia, kami berjalan & shopping di sekitar Zagreb. Bangunan di Zagreb sangat sederhana, kerana sebelum ini croatia di bawah … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

SISTEM FEUDAL KE SISTEM EKONOMI KAPITALIS 

Dalam training JPLATINUM selalu saya ulang, kita dalam sistem ekonomi kapitalis, yang malas akan ketinggalan yang kaya akan semakin kaya. Sistem yang menekan tetapi ada yang lebih teruk & menekan iaitu sistem feudal di eropah.  Hari ini perjalanan 1 jam … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

BRITISH AIRWAYS & DESTINASI SALJI PUTIH

Perjalanan yang agak panjang ke Zagreb, Croatia, 14 jam transit di London 2 jam sebelum meneruskan perjalanan lagi 2 jam ke Zagreb. Selama 14 jam, sempat tidur & tengok 3 movie dengan perjalanan yang sangat tenang. Flight mendarat stabil di … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

RUMAH KAMPUNG CROATIA DI ETHNO HOUSE PLITVICE 

Perjalanan daripada zagreb ke Plitvice mengambil masa 3 jam. Plitvice terkenal dengan Taman Negara. Ethno house adalah rumah persinggahan di dalam ladang dengan suasana kampung di Croatia. Bunyi kambing memecah hening pagi terletak berhampiran dengan Taman Negara Plitvice.   Bau … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

PERBEZAAN SALING MELENGKAPI

Perjalanan ke Rijeka melalui kawasan pergunungan skrad. Suhu -2C di litupi salji tebal & kami berhenti di Marche, untuk toilet break & coffee.  Rijeka adalah bandar ketiga terbesar di Croatia,& di lindungi oleh pergunungan skrad menjadikan kawasan ini lebih panas … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

PANCIT DI TAMAN NEGARA PLITVICE 

Ada 8 taman negara di Croatia, salah satu yang tercantik adalah Taman Negara Plitvice.  Salji yang baru turun seminggu menjadikan pemandangan sangat cantik sedang elok tidak terlalu tebal. Air terjun berkalsium tinggi membentuk batuan seperti bertangga. Tidak boleh memancing & … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

TIP SENTAP ORANG SALES 

Travelog motivasi dari bumi canada, catatan dari dalam bilik HILTON NIAGARA, Rumah ku syurga ku bila dah kayaRumah ku nerakaku bila belum kaya Ish k lela, keras bunyinya tu. Tak baik nak neraka2 ni. Tu ayat sentap buat agent2 yang … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

OTAK SEMINIT – CATATAN TRAVELOG PENUH ADVENTURE

Antara kemahiran penting orang sales adalah kebolehan untuk berfikir secara pantas atau kita panggil “OTAK SEMINIT” TIP nak BERJAYA secara PANTAS adalah follow character orang-orang yang berjaya. ✅ follow leader ✅ otak seminit- kebolehan berfikir secara pantas & menukar plan … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment

Percutian Mewah Percuma yang di tunggu

Hermitage Hotel, Monte Carlo harga SEMALAM RM 2000 ( tengok range harga di Agoda & booking dot com) Lagi 4 hari nak ke French Riviera, 25 Top Group Agency Manager akan menginap di sini selama 3 malam, kami dapat SEORANG … Continue reading

Posted in DIARY LUAR NEGARA | Tagged | Leave a comment