Category Archives: Motivasi UTC

1 JANUARY 2009 Hadiah Hari Jadi Ayah paling istimewa

8 tahun lepas ayah dapat hadiah hari jadi rare! Ayah dapat Adam Rayyan Hafiy Bin Ayob. Adam Rayyan sepatutnya keluar 17/1/2009 tapi di sebabkan mama terlalu aktif adam keluar awal. Itu pun mama sempat jumpa client lagi sebelum adam lahir. … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

JANGAN NYESAL GENG KL

Orang Muar kena basuh ari ini. Geng KL jangan nyesal pulak tak datang esok. ???????????? Akak tunggu korang 9.30 pagi kat Puchong esok.  Tahun depan akak dah penuh kena booking ???? Tak caya?  4 Jan Butterworth  5 Jan Alor star … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Leave a comment

WOMENPRENEUR GALA NIGHT

Menerima undangan daripada tokey Benang Hijau Fadzilah Mamat sebagai tetamu jemputan.  Ada 5 syarikat fesyen antaranya Dynas Mokhtar, menjayakan fashion show anjuran Majlis Amanah Rakyat untuk program usahawan.  Ini tempat bernetworking paling best! Mesti lah happy dapat jemputan kan.  Dalam … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

INDUSTRI UNIT AMANAH

Pernah dengar ASB? Ya Amanah Saham Bumiputera? ASB adalah UNIT AMANAH di bawah PNB (Permodalan Nasional Berhad). PNB adalah syarikat pengurusan unit amanah kerajaan. Di Malaysia terdapat beberapa syarikat pengurusan unit amanah SWASTA. Saya kongsikan 10 yang terbesar di Malaysia.  … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

MASIH RELEVAN LAGIKAH KERJAYA PERUNDING UNIT AMANAH? 

10 tahun yang lepas, sebuah syarikat daripada Singapura telah melancarkan penjualan dana unit amanah melalui website yang di kenali sebagai Fundsupermart. Melalui fundsupermart, anda boleh membeli dana unit amanah tanpa service charge.  Pada ketika itu kerjaya perunding unit amanah agak … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

9 CIRI-CIRI USAHAWAN BERJAYA – DR AZIZAN

Pagi-pagi penting untuk beri input MINDA dengan video-video MOTIVASI & yang positif-positif sahaja. Nampak status di whatsapp group, negara di tadbir oleh sekumpulan pokemon kita kasi petang sikit ha ha.  Bagus video dr azizan ini boleh di kaitkan dengan business … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Kenapa saya pilih JPLATINUM