Category Archives: Motivasi UTC

Perbankan Islam zalim & back door riba 

PERBANKAN ISLAM ZALIM & BACK DOOR RIBA’! Sama sahaja dengan perbankan conventional!  Itu antara cabaran-cabaran yang pernah di lalui ketika share dengan client mengenai produk kewangan islam semenjak 8 tahun menceburkan diri di dalam industri kewangan. Sandard rejection bila kita … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Leave a comment

Seminar di Kota Kinabalu

Turun naik flight daripada Sibu ke Miri kemudian Kota Kinabalu, fikir 80 kali kalau nak accept invitation nak bagi Seminar di Borneo.  Hampir juga minta adik sado Huzaifah Zulkiflee, Team Agency Training & Development Public Mutual tundakan lagi jemputan itu. … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Sales Motivation

   SALES STATISTICS  40% of sales people never follow up with a prospect  25% of sales people make a second contact and stop 12% of sales people make 3 contact and stop  only 10% of sales people make more than … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

MHI skim cepat lebur

   MHI pagi ini: LABUR atau LEBUR?  Ayat2 skim cepat lebur  1. Kami bukan skim cepat kaya  2. Bukan melabur tapi kongsi untung 3. Mahu bantu ekonomi orang islam 4. Dividen 7-30% sebulan Modus operandi skim cepat kaya 1) Berselindung … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Jangan malas!

Jangan malas! “Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum sampai mereka mengubah apa-apa yang ada pada diri mereka” Kalau kita RAJIN dah usaha tapi belum dapat? BUKAN TIDAK DAPAT -Apabila meminta kepada Allah, kita minta dengan yakin -Sememangnya Allah … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Aku mencari cinta mu Allah

2 hari ini, air mata itu basah, hati yang keras ini kami basuh dengan program sebegini. Cinta kami kerana mu ya rahim ya rahman. Fahami lah duhai hamba, bahawa apa sahaja yang di miliki di langit & di bumi ini … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Leave a comment

Testimoni workshop utara!

Baru selesai workshop di Penang, dalam keadaan selsema & batuk, maybe excited sangat nak share dengan orang Utara. Minum madu & lemon tak nak kasi suara hilang. Ya Allah ya wahab, bantu lah! Saya memang allocate masa setiap tahun untuk … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Rahsia istigfar

IN THE MIDDLE OF EVERY DIFFICULTY LIES OPPORTUNITY Rasa sangat sulit segala urusan, Perbanyakkan أستغفر الله “Maka aku katakan kepada mereka, ‘Mohon ampunlah kepada Tuhanmu’, sesungguhnya Dia adalah Maha Pengampun, niscaya Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat, dan membanyakkan … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Life lessons for busy moms

Dapat hadiah buku daripada branch manager KT & KB. Menarik sangat untuk di kongsi! Baru habis 1 BUKU (peneman daripada pukul 10 pagi tadi bertolak balik daripada kota bahru, hujan lebat di terengganu, 11 jam sudah perjalanan, sekarang di 9 … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Leave a comment

Patin Tempoyak & Hogoh pahang hogoh!

Kali terakhir beri workshop di Kuantan adalah 3 tahun lepas. Setiap tahun juga lah branch manager pantai timur minta untuk sharing, tapi dek kekangan masa maka hanya ini lah masa seminggu dapat saya peruntukan, itu pun lepas anak habis UPSR … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment