Percutian Mewah Percuma yang di tunggu

Hermitage Hotel, Monte Carlo harga SEMALAM RM 2000 ( tengok range harga di Agoda & booking dot com)
Lagi 4 hari nak ke French Riviera, 25 Top Group Agency Manager akan menginap di sini selama 3 malam, kami dapat SEORANG 1 bilik. No sharing2 gitu!
La Bastide de Gordes harga SEMALAM RM 1700. Kami stay di sini 2 malam.

Kalau pakai duit sendiri, mati hidup balik pun takkan saya bayar hotel semahal ini. Baiklah duit kat hotel ni saya spend untuk benda-benda lain. 

Tapi ini lah yang saya tunggu-tunggu setiap tahun, peluang PERCUTIAN MEWAH FREE! 

Waktu study2 tempat ni & study waktu solat, study sejarah tempat ni, husband tanya, “waktu mula2 buat dulu, pernah tak terfikir akan dapat reward macam ni? “ 

Saya jawab “tak”. Cuma apa yang selalu saya cakap, saya nak TRAVEL satu dunia.

Apa yg kita fikir adalah doa

Apa yg kita rasa adalah doa

Apa yg kita cakap adalah doa

Apa yg kita buat adalah doa 

Hari ini hari JUMAAT, jom banyakkan DOA waktu2 mustajab. 

 “Hari Jumaat (Siang) terdiri dari 12 waktu, di dalamnya terdapat suatu waktu yg tidaklah seorang muslim pada ketika itu memohon sesuatu daripa Allah, melainkan Dia akan mengabulkan permintaannya. Oleh kerana itu, carilah masa tersebut pada WAKTU AKHIR SETELAH ‘ASAR.”

 (HR An-Nasai, Abu Daud).
  

This entry was posted in DIARY LUAR NEGARA and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>