TIP SENTAP ORANG SALES 

Travelog motivasi dari bumi canada, catatan dari dalam bilik HILTON NIAGARA,
Rumah ku syurga ku bila dah kayaRumah ku nerakaku bila belum kaya

Ish k lela, keras bunyinya tu. Tak baik nak neraka2 ni. Tu ayat sentap buat agent2 yang baru fulltime atau baru nak start berbusiness. Beri masa 3 tahun untuk grow business, apa sahaja business at least minima perlukan 3 tahun. 

Kenapa kita sabotaj diri? Apa maksud sabotaj diri? Waktu kita makan gaji, kita sangat disiplin, pukul 7.00 pagi dah keluar rumah pergi bekerja. Tapi bila kita start business sendiri pukul 10.00 masih di rumah. Kejap lagi buat air milo tengok bantal terus tidur, atau sibuk buat kerja rumah sebab kerja2 rumah ni memang takkan habis. 

Bukan tak boleh utk ada di rumah. Tapi hari-hari di rumah tak keluar macam mana business nak masuk. Tapi peniaga online duduk dirumah boleh je, saya buat business guna online je k lela. Boleh kalau di rumah siapkan soho, small office home office, dan rancang kerja, tiada cheating, tipu2. Pukul 8.00 dah masuk office dalam rumah hensem cantik dah ready for business mode.

Dah berjaya nak duduk rumah tergolek tak de siapa kisah.

Nota gambar: ini SYURGA DUNIA, SYURGA AKHIRAT lagi tak tergambar bestnya. Duduk hotel best siap jakuzi dalam bilik bukak tingkap terus lompat ke katil. Ini hasil kerja keras 3 tahun pertama business. Dah masuk tahun ke sembilan insya Allah pejam mata pun boleh qualify trip syurga dunia.

This entry was posted in DIARY LUAR NEGARA and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>