Kisah Benar! Cb oh cb

CB oh CB!

Apakah CB? CB adalah career benefit. Ramai orang yang tidak berminat menceburi bidang unit amanah sebab komisen hanya sekali.

Tanggapan ini sebenarnya SALAH sama sekali. Kerjaya unit amanah memang berbaloi kerana anda akan di bayar CB, iaitu sejumlah komisen yang dibayar setiap bulan selepas 6 bulan pelabur membuat pelaburan.

Memang jumlahnya tidak menarik hanya 0.2% dibahagikan 12 bulan tetapi INGAT bahawa pengiraan CB adalah berdasarkan Nilai Aset BERSIH semasa, maka TIDAK HAIRAN lah mengapa GAM OTAI ( GAM yang dah lama ) KAYA KAYA!

GAM TERSOHOR UTARA, GAM Rodaini panggil CB dengan gelaran PENCEN!

Saya pula TERKESIMA yang TERAMAT! inilah KISAH BENAR, BENAR semata-mata, tiada yang BENAR melainkan BENAR semata-mata, Anak muda berusia 22 tahun ini BERKONGSI pencen bapa PULUHAN RIBU bersama ibunya.

Dia adalah ANAK TUNGGAL kepada MENDIANG GAM TERSOHOR public mutual yang baru meninggal dunia.

20120423-181503.jpg

Saya akan FOKUS sesungguh HATI ini mudah2an CINTA HATI di bawah ini juga mempunyai MASA DEPAN TERJAMIN dengan PENCEN yang sama di nikmati oleh Anak muda di atas tadi.

20120423-181830.jpg

Saya TIDAK RELA meninggalkan mereka di dalam keadaan meminta minta.

Doakan kejayaan mama dunia & akhirat Sayang….

20120423-182300.jpg

This entry was posted in Motivasi UTC and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>