Patin Tempoyak & Hogoh pahang hogoh!

IMG_5128.JPG

Kali terakhir beri workshop di Kuantan adalah 3 tahun lepas.

Setiap tahun juga lah branch manager pantai timur minta untuk sharing, tapi dek kekangan masa maka hanya ini lah masa seminggu dapat saya peruntukan, itu pun lepas anak habis UPSR & team Jplatinum dah strong dengan badai “table epf”. Walaupun saya tiada, saya di pantai timur, grp meeting & business preview berjalan seperti biasa untuk minggu ini, lead by powerful manager Norehan, support daripada 5 osem AS wawa, salimah, nazimah, huda, hatta

13 NOVEMBER KHAMIS 8.30 malam BOP & GRP MEETING.

Ada juga bisikan halus yang jahat, tak perlu lah share, iskh iskh, penat & buang masa, baik focus ke grp, tapi ingat ada juga yang perlu di beri.

JPLATINUM my priority, tiada kompromi.

Memang saya focus ke group tahun ini sebab itu lah hanya hujung tahun ini saya allocate sedikit masa untuk memberi, kerana saya pernah lalu 2008 akhir, masa saya rasa hilang punca di public mutual, kawan-kawan semua dah buat benda lain bila market drop, saya call leader hebat di public mutual minta pandangan, mereka kata FOCUS! you will be 10 times stronger, jadi saya tau apa rasanya hilang arah dalam business. & saya tau kata2 orang yang berjaya menjadi pemangkin untuk mereka yang sangat2 memerlukan.

Jadi bila ada follower di public mutual yang bersungguh-sungguh nak belajar, saya rasa waktu ini Allah menguji saya. Maka saya bersetuju dengan pelawaan branch pantai timur.

Terharu pulak habis bagi talk, kakak di Kuantan ini siap minta ibu mertua masakkan patin tempoyak temerloh untuk saya.

Balik hotel tengok FB page Nouman Ali Khan, tersentuh:

Allah says that rizq, sustenance, and money will come, and even more of it will come, IF your concern is not only for yourself. Your concern also has to be about others.

Islam isn’t against having wealth. Islam is against wealth that serves and benefits only you.

Jom ber azam untuk mencari KEKAYAAN yang memberikan asbab kebaikan kepada orang lain.

MEMBERI untuk kebaikan orang lain.

This entry was posted in Motivasi UTC and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>