Public Speaking

IMG_3683.JPG

IMG_3684.JPG

IMG_3680.JPG

IMG_3682.JPG

PUBLIC SPEAKING? Sakit perut rasa berdebar-debar memang ada walaupun beribu kali dah kita bercakap di depan.

Salah satu cara nak lawan rasa takut nak jumpa prospect client yang besar adalah dengan menyahut cabaran untuk selalu bercakap di depan.

Masa kerja engineer mana lah ada public speaking. Bila berhenti kerja buat unit trust terpaksalah buat sharing di depan. Mula2 tu kaku cakap tengok slide & interaksi dua hala tu memang tak berlaku lah.

PRACTICE MAKES PERFECT! selalu practice! Belakang parang kalau di asah pun jadi tajam! Cuba bayangkan kalau dah selalu buat, in shaa allah yang tak pandai pun jadi pandai.

Nota: kawan yang nak dengar sharing “Recruitment & Agency Building from your heart” boleh register, di Public Mutual PANTAI TIMUR (KB/KT/Temerloh) 13/14/15 November & UTARA (alor star/penang/sg petani) 26/27/28 November.

This entry was posted in Motivasi UTC and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>