Work Smart

IMG_3797.JPG

Setiap orang mempunyai sebab & matlamat business yang berbeza.

Ada orang nak kaya, ada orang nak cari part time income, ada pulak nak kaya tapi tak nak korbankan apa yang penting dalam hidup dia.

Arwah bapa saya selalu pesan, anak perempuan kena ada kerja sebab kalau suami meninggal dunia atau suami meninggalkan mereka, at least mereka ada sumber pendapatan untuk menampung kehidupan. Tapi kerjaya tu kalau boleh jangan abaikan anak. Jadi orang dulu-dulu mmg galakkan anak perempuan jadi cikgu.

Saya nak ada kerjaya tapi saya nak jadi IBU yang melihat anak-anak membesar di depan mata.

So kena WORK SMART macam mana?

Perancangan sangat penting

Merancang / atur target / plan kerja.

Saya banyak guna teknologi di hujung jari untuk bekerja & berkomunikasi dengan client atau downline pada masa yang sama saya boleh tengok anak-anak.

Hujung minggu santai, anak-anak berenang sambil update client-client pagi ini.

Alhamdulillah dapat convince untuk mereka invest epf mereka.

Senang sangat buat unit trust ni! Kita boleh pilih cara kerja ikut kita!

This entry was posted in Motivasi UTC and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>