Tag Archives: Motivasi

Katakan TIDAK pada MALAS & BERTANGGUH

Baru2 ni Ada yang bercoaching di rumah. One of top prouducer. Antara yang di utarakan adalah rasa MALAS nak isi borang yang tebal. Selain daripada tu Ada juga yang datang Rumah saya kata Macam mana nak hilangkan suka bertangguh ni, … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged , , | Leave a comment

“Aku tidak mampu bertahan lagi… Ya Allah”

Saya percaya semua orang mempunyai masalah, dugaan & rintangan. bagaimana kita menangani rintangan & dugaan itu? Melalui pembacaan, kelas2 motivasi seperti mudah namun secara praktikalnya pula bagaimana anda menyelesaikannya? Dalam industri unit trust, saya percaya rejection, malas, malu, kekangan kewangan, … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | 3 Comments

Cerita Motivasi paling best sangat rugi kalau tak baca!

Saya sangat suka memotivasikan orang. Motivasi yang paling best adalah apabila ia lahir daripada hati atas pengalaman yang dilalui. Saya ambil exam unit amanah 2005 tapi percubaan awal menjadi sales person gagal. Berhibernasi. Comeback & full-time January 2008, ternyata membuahkan … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged , | 3 Comments

Tips panjang umur rasulullah

Ceramah maulidur rasul 2012M Prof madya dr sharifah hayaati binti syed ismail al-qudsi Surau di tempat tinggal saya, Bandar Dato’ Onn setakat ini saya rasa paling aktif dan berenergi luar biasa di atas landasan ukhwah fillah. Alhamdulillah diberi kelapangan untuk … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

Terbakarnya sebuah kapal

Terbakarnya sebuah kapal Berhenti kerja, focus pada business atau buat part time? Seringkali kita di persimpangan ketika membuat keputusan. Soalan yang sering di minda, kalau business tidak menjadi, macam mana dengan hutang berkala yang perlu di bayar, duit sekolah anak-anak, … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged , | 12 Comments

Bertahanlah wahai para pejuang!

Jangan berputus asa – alzumar ayat 29 Ramai orang bertanya apakah rahsia saya konsisten dan berupaya menarik ramai orang datang ke group meeting mingguan. Jawapannya adalah jangan berputus asa. Pada awal 2008, saya hanyalah seorang agency supervisor. Oleh kerana saya … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged , | 13 Comments