Tag Archives: #unittrustconsultant #unitamanah #jplatinum #perundingunitamanah #unittrust #publicmutual #parttime #fulltime #financialplanning #kerjaya

Takbir intiqal & Sujud (Kuliah Duha 5 Mac 2017)

✅ Takbir intiqal ertinya perpindahan, takbir intiqal berarti takbir yang diucapkan pada saat berpindah dari satu posisi ke posisi lainnya di dalam shalat, misalnya dari berdiri ke ruku’, dari ruku’ ke sujud. ✅ Cara sujud Rasulullah: Rasulullah saat hendak melakukan … Continue reading

Posted in KULIAH DUHA JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

PRS (Private Retirement Scheme) SATU MALAYSIA

Di sebelah kiri adalah ex banker kak Vin, fulltime perunding unit amanah di bawah agensi JPLATINUM, si manis tengah adalah Serena, wakil syarikat (staff) Public Mutual di bawah skim PRS & si hijabista saya. India, Cina & Melayu bersatu hati … Continue reading

Posted in PRS | Tagged | Leave a comment

ORGANISASI SYURGA

Visi & Misi BESAR membawa ahli-ahli JPLATINUM ke SYURGA.  Antaranya mewujudkan Yayasan JPLATINUM. Selain aktiviti kemasyarakatan, JPLATINUM juga menaja program yang di lihat memberikan impak kepada ummah. Tahniah Sekolah Menengah Agama Johor Jaya yang akan mewakili Malaysia dalam pertandingan rekacipta … Continue reading

Posted in PROJEK KEMASYARAKATAN | Tagged | Leave a comment

HANYA YANG PAKAR

2017 banyak perubahan di lakukan. Termasuk poster training JPLATINUM. Pagi-pagi waktu saya post di chatroom semua orang meroyan tengok poster baru training.  Nak yang terbaik kena serahkan pada yang pakar. Poster ini saya buat sendiri? Tidak. Saya serahkan pada yang … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

ORANG RAJIN SELALU MENANGMOSCOW MEMANG SENANG

Tagline JPLATINUM 2017  Change frequency. Macam tu lah kaedahnya kalau kita sedih, kena tukar fokus. Otak seminit. Touch down KLIA pukul 10.30 pagi tadi sekarang on the way balik JB.  Dah kena tukar mood bekerja. Setelah di kongsikan tips percutian … Continue reading

Posted in LAW OF ATTRACTION | Tagged | Leave a comment

1 JANUARY 2009 Hadiah Hari Jadi Ayah paling istimewa

8 tahun lepas ayah dapat hadiah hari jadi rare! Ayah dapat Adam Rayyan Hafiy Bin Ayob. Adam Rayyan sepatutnya keluar 17/1/2009 tapi di sebabkan mama terlalu aktif adam keluar awal. Itu pun mama sempat jumpa client lagi sebelum adam lahir. … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

ORANG JOHOR DAH REGISTER? 

Di buka kepada SEMUA Public Mutual Consultant. Sesiapa sahaja tanpa mengira darjat & kehenseman anda.  Register di mana?  UTC Connect – portal agent Public Mutual.

Posted in SEMINAR | Tagged | Leave a comment

TERBANG TUNDUK 2017

Bertahanlah, wahai raksa, jangan kau terhenti Berpautlah, wahai nyawa, ini bukan mimpi Saksikan dengan mata Rasakan dengan jiwa Kau sedang tinggi Jauhnya kau terbang Siapa sangka? Getir yang menghalang tak besar mana Payah payah semalam Moga mudah selama Tiap apa … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

SERAMPANG BERMATA-MATA

“baiknya lela ni rajin nak buat sharing kat branch orang lain” – statement ni ok ???? “Iskh kalau saya lah, buat apa nak susah2kan diri travel semata-mata nak ajar agent orang lain. Baik fokus kat agent sendiri” – statement ni … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

KENAPA KPI SOLAT TAK PERNAH TERCAPAI? 

Pernah lupa rakaat? Saya pernah.  Sentap hari ini. Masuk tahun baru kita buat resolusi, azam tahun baru. Nak pergi Moscow & macam-macam lagi.  Apa azam SOLAT kita 2017?  Solat kayu ukur semua ibadat. EXCELLENT ustaz Mohd Hafiz Mansor! Ini peringatan … Continue reading

Posted in KULIAH DUHA JPLATINUM | Tagged | Leave a comment