Tag Archives: #unittrustconsultant #unitamanah #jplatinum #perundingunitamanah #unittrust #publicmutual #parttime #fulltime #financialplanning #kerjaya

SALES KICK OFF 2016 – MOSCOW 

Event tahunan yang dinantikan setiap hujung tahun. Public Mutual akan umumkan destinasi percutian & kempen jualan sepanjang 2017. Walaupun paras pertumbuhan keluaran dalam negara kasar (GDP) 2016 & Bursa Malaysia bergerak pada dagangan yang tidak begitu memberangsangkan, Public Mutual membuktikan, … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

WOMENPRENEUR GALA NIGHT

Menerima undangan daripada tokey Benang Hijau Fadzilah Mamat sebagai tetamu jemputan.  Ada 5 syarikat fesyen antaranya Dynas Mokhtar, menjayakan fashion show anjuran Majlis Amanah Rakyat untuk program usahawan.  Ini tempat bernetworking paling best! Mesti lah happy dapat jemputan kan.  Dalam … Continue reading

Posted in Motivasi UTC | Tagged | Leave a comment

GDP – Keluaran dalam negara kasar (KDNK)

✅ cara ukur ekonomi nasional.  KDNK – jumlah nilai pasaran keseluruhan barangan dan perkhidmatan terakhir yang dikeluarkan dalam sesebuah negara pada masa tertentu (lazimnya dalam tahun kalendar).  Ia juga mengambil kira jumlah nilai yang dicampur pada setiap peringkat pengeluaran untuk … Continue reading

Posted in TECHICAL & MARKET | Tagged | Leave a comment

KULIAH HADITH JPLATINUM 2 NOVSHEIKH ABDUL RAHMAN

Perbincangan hadith: ✅ PENTINGNYA AQIDAH Maksudnya: “Sesungguhnya Bani Israel telah berpecah kepada 72 golongan, manakala umatku pula akan berpecah kepada 73 golongan. Kesemua mereka di neraka kecuali satu golongan sahaja. (Para sahabat) bertanya, “Siapakah (golongan yang tersebut) ya Rasulallah? Rasulullah … Continue reading

Posted in KULIAH DUHA JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

JPLATINUM SALES MASTERY WORKSHOP DI UTARA 

22 Oct ini insya Allah saya berada di UTARA, Bukit Mertajam Penang, membantu team JPLATINUM di UTARA.  Leader JPLATINUM di UTARA akan mengajar consultant baru dengan segala teknik, ilmu kuasai pelaburan Unit Amanah. SEGAK sungguh orang utara pakai baju warna … Continue reading

Posted in AKTIVITI JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

BERBULU RASA DENGAN GENG INSURANCE & UNIT TRUST

Dulu-dulu masa makan gaji memang rasa geram kalau HR paksa panggil dengar talk especially bila kerja tengah banyak. Berbulu je rasa dengan orang yang nak bagi talk tu, lebih-lebih lagi kalau geng insurance & unit trust yang bagi talk. Nak … Continue reading

Posted in PERANCANGAN KEWANGAN | Tagged | Leave a comment

GILA NAK ORANG PUJI & DIHARGAI

“Bos tolonglah hargai saya, saya dah tolong syarikat buat cost saving beratus ribu dah ni!” Tapi bos tak buat apa-apa pun!  KECEWA! Fikrahnya manusia itu SUKA DI HARGAI.  Kata-kata manis daripada suami contohnya “sedap ayang masak” pun dah membuatkan rasa … Continue reading

Posted in AWARDS | Tagged | Leave a comment

KULIAH HADITH JPLATINUM 28/9 - CINTA AL-QURAN

✅ Sabda Rasulullah s.a.w:  ‘ Barangsiapa membaca satu huruf daripada kitab Allah maka baginya satu kebaikan. Dan satu kebaikan (digandakan) dengan sepuluh seumpamanya. Tidak aku katakan (Alif Lam Mim) itu satu huruf tetapi Alif satu huruf, Lam satu huruf dan … Continue reading

Posted in KULIAH DUHA JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

KULIAH DHUHA JPLATINUM 17/9

USTAZ HAFIZ MANSOR Kisah pengalaman ustaz accident, bagaimana pergantungan kepada Allah & kepentingan kepada solat. Sambungan : BAB SOLAT: Rukun solat terbahagi kepada tiga kategori: 1. Qalbi (diingat dalam hati) 2. Qauli (diucap dengan lidah) 3. Fi’li (perbuatan) Rukun Qauli … Continue reading

Posted in KULIAH DUHA JPLATINUM | Tagged | Leave a comment

TAHNIAH JPLATINUM CO-FOUNDER

TAHNIAH Marhalis Hasan naik pangkat ke Group Agency Manager, pangkat paling tinggi di dalam sistem agensi industri unit amanah pada 1 September 2016.  Banyak syarikat unit amanah di Malaysia menggunakan sistem agensi untuk pemasaran mereka, bermula dengan unit trust consultant, … Continue reading

Posted in TESTIMONI KEJAYAAN | Tagged | Leave a comment